Domain

Informacion mbi llojet e domaineve

Domainet ndahen ne tipe te ndryshem. Domainet kryesore futen ne grupin e “tld” dhe jane .com, .net, .org.
Nje domain i tille kushton vetem 20 euro ne vit. Ne pamundesi per te marre nje nga domainet TLD, ekziston mundesia e zgjedhjes se nje domaini tjeter si: .cc, .info, .tv, .ws, .biz etj. Per keta domaine ka nje cmim tjeter nga ai i domaineve TLD.

AKEP (me pare i njohur si Enti Rregullator i Telekomunikacioneve), nje strukture Shqiptare ka kompetencen qe te lejoje regjistrimin e domaineve me prapashtesen .ext.al (.al, .com.al, .org.al, .net.al, .gov.al, .edu.al).

Rregjistrimi i nje domaini .ext.al eshte e drejte e cdo kompanie shqiptare apo personi ne zoterim te nje marke te rregjistruar. Per procesin e rregjistrimit te nje domaini procedura eshte si me poshte:

1. Aplikim per rregjistrim domaini
2. Verifikim nga AKEP nese domaini eshte i lejuar per tu rregjistruar
3. Gjenerim fature nga AKEP (deri 20 dite kohe per ta paguar)
4. Aktivizim domaini ne castin qe vertetohet pagesa bankare nga Financa AKEP.

Procedura mund te zgjase 4-10 dite.

Ju mund te procedoni blerjen e nje domaini te tille me ndihmen e kompanise sone: Porosine per nje domain te tille e beni ne faqen e blerjes se nje domaini https://support.host.al/cart.php. Per cdo pyetje, ju lutem mos hezitoni te na kontaktoni!


Per informacion po ju shpjegojme kuptimet e mbaresave me popullore ne internet:

 • .com perfaqeson fjalen "komercial", dhe eshte mbaresa me e perdorur ne bote. Shume biznese preferojne nje emer me .com sepse eshte nje simbol per pasjen e nje presence biznesi ne internet.
 • .net perfaqeson fjalen "rrjet" (nga anglishtja "network" dhe eshte shume i perdorur nga kompanite e sherbimit te internetit, kompanite e hapesirave, ose biznese te tjera qe jane te perfshira ne menyre direkte ne infrastrukturen e internetit. Gjithashtu disa biznese zgjedhin emra me mbaresen .net per Websitet e tyre te Intranetit.
 • .org perfaqeson fjalen "organizate," dhe eshte kryesisht i perdorur nga grupet jo-fitimprurese apo shoqata tregtare.
 • .biz perdoret per Websitet e biznesit te vogel.
 • .info eshte per Websitet qe kane burime informacionesh dhe i publikojne ato ne internet. Kjo mbarese eshte me popullorja pas .com, .net dhe .org.
 • .us eshte per Websitet amerikane dhe eshte nje mbarese qe ka dale kohet e fundit.
 • .cc doli nga kodi i vendit per ishujt Coco's Keeling. Eshte e pandaluar dhe mund te regjistrohet nga cdokush, nga cdo vend.
 • .bz u dizenjua fillimisht si kodi i vendit per Belize, por tani eshte i perdorur nga bizneset e vogla qe nuk munden te marrin dot emrin e tyre me mbaresen .biz. Eshte e pandaluar dhe mund te regjistrohet nga cdokush, nga cdo vend.
 • .tv eshte per Websitet qe permbajne materiale te shumta multimediale, zakonisht i perdorur nga industria e lojerave apo e medias.

Our Partners

 • Mark Monitor
 • CSC Corporate Domain
 • European Domain Centre ApS
 • ASCIO
 • Marcaria
 • Kryeziu Pattent Attorney
 • NameWeb BVBA

User Reviews

"We are happy to work with host.al.
Great user interface, quick support and competitive prices. I can truly recommend them."


Christopher Hofman - europeandomaincentre.com

"My experience with this website was great. "I am very satisfied with the service I got"


Andreia Zibulski - Marcaria.com

Been working with ShqiperiaCom (Host.al) for a very long time now and I can tell you; it is not just work for them - it is passion and dedication. Fully trusting in their professionalism and abilities I'm sure our professional relationship will last forever.


Arben Kryeziu - Kryeziu Pattent Attorney

We found our partnership with Host.al very honest and in any aspect . We as clients of host.al in both domain registration & protection and hosting found in our contacts with host.al a distinguished client support and correct direct solution.


Arjeta Lazri - Albanian Real Estate