Konfigurimi i Mozilla Thunderbird 2.0.0.16

Gjithcka qe do t'ju nevojitet do te jete:

1. Adresa e E-mailit

2. Domaini juaj

3. Passwordi i adreses tuaj te e-mailit

 

Hapni Mozilla Thunderbird-in dhe shkoni tek Tools dhe zgjidhni Account Settings.

Poshte krahun e majte klikoni butonin  Add  Account...

Tek dritarja New Account Setup selektoni E-mail Account dhe klikoni Next

 

Screenshot of the New Account Setup window with Email account selected.

 

 

Dritarja tjeter qe do t'ju hapet do te jete dritarja Identity. Vendosni Emrin tuaj dhe adresen tuaj te e-mailit dhe klikoni Next.

 

Screenshot of the Identity window of the Account Wizard, showing the name and email address fields filled in with John Smith and your.email@ece.gatech.edu.

 

Do t'ju hapet dritarja Server Information. plotesojeni me informacionin e duhur:

  • Selektoni IMAP ose POP3 "si llojin e incoming server qe do te perdorni "
  • Per Incoming Server:  mail.domainijuaj.com
  • Per Outgoing Server: mail.domainijuaj.com

Me pas klikoni butonin Next .

Screenshot of the Server Information window of the Account Wizard, showing IMAP as selected, then noting the Incoming Server name as imap.ece.gatech.edu and Outgoing Server name as mail.ece.gatech.edu.

 

Vendosni username-in tuaj qe mund te jete adresa e e-mailit tuaj e cila do te jete e njejte si per Incoming shtu dhe per Outgoing. Kur te keni mbaruar klikoni butonin Next :

Screenshot of the User Names screen of the Account Wizard, showing username filled in for Incoming User Name and Outgoing User Name.

 

Dritarja e radhes eshte  Account Name. Vendosni adresen tuaj te e-mailit . Klikoni butonin Next kur te keni mbaruar:

Screenshot of the Account Name window of the Account Wizard, showing your.email@ece.gatech.edu filled in for the Account Name.

 

Si perfundim do te shihni dritaren Congratulations! .Klikoni butonin Finish :

Screenshot of the Congratulations! window of the Account Wizard, showing what has been filled in.

 

Kur te keni mbaruar mund te shikoni nje dreitare me nje mesazh qe ju thote ne qofte se doni qe ta vendosni Thunderbird-in si aplikacionin tuaj default te e-mailit:

  • Ne qofte se nuk doni qe kjo dritare tju dali serish atehere sigurohuni qe te keni selektuar "Do not display this dialog again".
  • Ne qofte se doni qe ta vendosni kete aplikacion si default, atehere klikoni butonin Yes.
  • Ne qofte se nuk doni qe ta vendosni si default , atehere klikoni butonin No .

Screenshot of the window asking if you want to set Thunderbird as the default.

 

 

 

 Klikoni tek butoni Get Mail i cili ndodhet ne te majte siper per tu lidhur me mail server:

Screenshot of the Tunderbird window highlighting where the Get Mail button is located.

 

Do t'ju dali nje dritare qe do tju kerkoje passwordin e adreses tuaj te e-mailit.Vendosni passwordin tuaj dhe klikoni OK:

Screenshot of the Mail Server Password Required window.

Tani jeni gati per te lexuar e-mailet tuaja duke perdorur Mozilla ThunderBird!

  • 1 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Konfigurimi i Outlook Express

Hapni Outlook Expres dhe shkoni tek meuja Tools->Accounts..     Tek dritarja qe...

Konfigurimi i Outlook 2007

Gjerat qe do t'ju nevojiten Emri i domainit tuaj Adresa juaj e e-mailit Passwordi i adreses...

Probleme me marrjen e emaileve nga nje domain

Nese keni probleme me marrjen e emaileve nga nje domain specifik, kini parasysh qe nje email...

Keeping your sent folders synchronised

Keeping your Sent folder in sync across devices Keeping your Sent mail folder in sync is a...

Konfigurimi i Adresave te E-mail ne Smartphone dhe Tablet

Hapat qe duhet te ndiqni per konfigurim:1-Vendosni emailin e plote dhe passwordinJu lutem...