Rreth Host.al

Similar Articles

Rreth Host.al


Host.al nje dege e ShqiperiaCom Sh.p.k,  lider nė hostimin e siteve shqiptare ne Internet.

Shėrbimi yne u ofrohet afėr 300 websiteve shqiptare ne internet duke mundesuar prezencen e tyre nė linjė. Planet e Hostimit te ShqiperiaCom, jane hartuar qe te mbeshtesin nevojat dhe deshirat individuale, te bizneseve te medhenj e te vegjel. Sherbimet tona ofrojne regjistrim domaini, hostim emaili, hostim websitesh, hostim per struktura tregetie online (e-commerce), servera te dedikuar dhe nje sėrė Gjuhėsh Programimi (PHP/ASPX) e Sisteme Manaxhimi per Baza te Dhenash (MySQL/Microsoft SQL/Postgresql).


ShqiperiaHost.Com - Mikpritesja e siteve me te medha Shqiptare

Per disa vite, sherbimi yne i hostimit eshte ofruar nen emrin ShqiperiaHost. Ne vitin 2008, liberalizimi i domaineve .al mundesoi dhe rregjistrimin e faqes host.al per te shprehur sa me mire objektin e sherbimit tone, ne nje domain shqiptar.


Sherbimi i hostit ofron:
 • Servera ne Linux dhe Windows 2003
  Ne kete menyre ofrohen hostime dhe suport per modulet kryesore te programimit ne web dhe po ashtu dhe per sisteme databazash. Ofrohet mundesia e vendosjes se scripteve apo programeve ne CGI, PERL, PHP, ASP dhe ASPX (teknologjia .NET)
 • Mbajtje sherbimi email, mbajtje DNS
 • Regjistrime domainesh kombetar si .al, .com.al, .net.al etj dhe nderkombetar .com, .net, .org., .biz, .info etj.

Host.al ėshtė pjesė e ShqiperiaCom Sh.p.k!

Aktiviteti i firmes sone shtrihet ne disa fusha. Duke kerkuar te plotesohen nevojat e ndryshme ne informatizimin e procesit te punes, ne kemi krijuar disa sektore. Secili prej tyre i decentralizuar per te ofruar shėrbimim me te mire qe mund te gjendet ne tregun Shqiptar.


Ēfarė tjetėr pėrveē HOST.AL

 • Programimi ishte fryma qe i dha jete ShqiperiaCom!
  Filloi me punime individuale qe ne 2001. Projekte te meparshme, studime dhe bashkepunimi me programues te ndryshem rriten interesin per krijimin e nje firme qe te permbushte objektivat dhe interesat. Nuk ishte vetem bashkimi i ketyre ambicjeve, por dhe mirekuptimi ne nje skuader te rinjsh per te cilat puna e programimit eshte pasion.
 • E-commerce - Aplikime E-commerce dhe transaksione ne internet.
  Filloi me iniciativen e nje Dyqani Virtual Shqiptar, si pjese e Shqiperia.Com.
  Duke sjelle te gjitha praktikat e marketing ne Internet, firma jone eshte nder firmat qe kane ndihmuar drejtperdrejt e-commerce shqiptar. Me zhvillimin e disa aplikimeve te tilla si ato te AdaAir, ShqiperiaCom, Shekull.com.al, grupi yne ka kontribuar ne prezantimin e kesaj kulture tek vizitoret Shqiptar po dhe ne pershpejtimin e procesit te E-Commerce ne tregun Shqiptar .
 • Shqiperia.com
  Filloi ne nje kohe kur te gjithe shqiptaret flisnin ne gjuhe te huaj ne internet, per te qene zemra e te gjithe siteve te reja. Cdo shqiptar qe ka vizituar Internetin eshte dhe njohes i websitit tone. Cdo shqiptar qe do te kete nevoje per informacion mbi vendin e tij, do e gjeje tek siti yne.