Transferimi i nje domaini .al

Domainet .al u perkasin rregjistruesve te tyre. Si te tille ata mund ta transferojne domainin ne cdo cast nga nje rregjistrar ne nje tjeter.

Transferim nga regjistrues të tjerë

Domainet .al mund të transferohen përmes një kodi autorizimi (i njohur gjithashtu si një kod EPP, Kodi AUTH ose kyç transferimi). Ky kod mund të merret nga rregjistruesi aktual. Nëse regjistruesi juaj ndodh të jetë AKEP, kodi mund të merret pasi ta keni kërkuar atë nga email-i në kontaktin e pronarit të domenit tuaj.


Transferim brenda Host.al

Nëse transferimi ndodh brenda domaineve Host.al (transferim nga një klient në tjetrin), pronari i domenit duhet të hapë një biletë që kërkon një Push-Request. Në biletën e ndihmes duhet të përmendet emri i domenit dhe emaili i pronarit të ri. Llogaria email shërben si një identifikues për llogarinë e pronarëve të rinj.

Periudha e transferimit

Pasi të verifikohet Kodi AUTH (ose i njohur edhe si Kodi i EPP), transferimi do të bëhet brenda pak çasteve.
Nëse transferimi është i brendshëm, nga një klient i host.al tek një klient tjetër, duhet të hapet një biletë me Push-Request. Bileta duhet të përmendë një ndryshim të pronësisë me një kërkesë shtytëse për domenin.

Deshironi te beni nje porosi transferte tani!?

Nëse jeni gati për të vazhduar me një urdhër transferimi, ju lutem klikoni këtu për t'u përcjellë në formularin e transferimit .al.

Keni nevojë për
ndihmë ?

Ekipi ynë është në çdo çast gati për ju

+355 42 403 910 support@host.al kontakt